torsdag 31 oktober 2013

Grattis!!!

Vi firade igår men bloggar idag :-). För igår fyllde mattes stora lurviga busunge SP S*Firetails Rockin Rio aka Prinz 6 år! Det firades med extra mycket gos och extra god kvällsmat.

Prinz poserar för fotografen! Foto: Mats Stenholm

/Anngert

måndag 28 oktober 2013

Höstlovsaktivitet

Alla barn som går i skolan har denna vecka höstlov. Detta har Arken zoo i Skövde tagit fasta på och anordnade ikväll (och i morgon kväll) en höstlovsaktivitet dit de bjudit in Billingebygdens kattklubb att visa upp olika raskatter i deras butik. Vi var några stycken från klubben som idag trotsade regnet och fanns på plats och visade upp våra katter. Jag hade med mig Puzz som är den av mina katter som gillar att visa upp sig och charma besökarna.

Då jag hade en bit att köra så kom jag tyvärr lite sent till butiken och de bord och trimbord som var uppställda åt oss att ha våra katter på var redan fullt upptagna. Men vad gör det när man har med sig en liten dam som gillar att traska runt i butiken? Efter en stund tyckte dock jag att hon kunde sitta still en stund så besökarna fick en chans att titta på henne. Men var...? Jo, det fanns ju plats på kassadisken :-)! Ingen som handlade i butiken när vi var där missade Puzz och hon själv, tja, hon ansåg nog att hon ägde kassadisken så som hon gned sig mot allt på den... :-)




Jag säger tack till Arken zoo för en trevlig kväll och önskar lycka till till de som kommer att vara där imorgon kväll. För i morgon kväll finns det andra raskatter på plats och visar upp sig på Arken zoo i Skövde. Förhoppningsvis är det då bättre väder ute så att det kommer ännu fler besökare dit för att kika.

/Anngert

söndag 27 oktober 2013

Etiketter

Lite pyssel har det allt hunnits med i helgen också. Idag har jag scrappat små etiketter som jag tänkt att sätta på kattbäddar som jag syr och ger bort. Var lite pilligt att måla motivet men resultatet blev helt klart godkänt :-).


/Anngert

söndag 20 oktober 2013

Härlig pysseldag!

Igår var det dags för en scrapbooking-träff igen. Det är verkligen att ladda batterierna att få ägna en hel dag åt att bara pyssla. Att gör det tillsammans med andra likasinnade där inspiration och idéer flödar gör det hela bara bättre!

Med julen i snabbt antågande så var det givetvis julkort som stod på min agenda. Känns så skönt att veta att man är klar med dem i god tid i år. Hela fem stycken blev resultatet i går. Här kommer några...




/Anngert

måndag 14 oktober 2013

KM & härligt höstväder!

I lördags hade vi klubbmästerskap i kattklubben som jag är med i. KM är alltid lika trevliga och en helt annan sak än de stora internationella utställningarna. Färre katter, lite andra tävlingsklasser och gott om tid att "snacka katt" med andra kattokiga människor :-).

I år hade jag bara med mig Kompiz till KM'et. De andra två busarna fick stanna hemma. Prinz är inte speciellt förtjust i utställningar och Puzz har ju fortfarande karenstid efter att hon stukat benet och gått på smärtstillande.
Kompiz skötte sig dock bra på utställningen och kom på en delad fjärdeplats bland kastrathanarna i kategori tre. Helt okej resultat med tanke på att alla kastrathanarna inom kategorin oavsett ras tävlade mot varandra i grundbedömningen.

Tyvärr lyckades jag inte få en enda vettig bild från utställningen på min isbjörn så istället bjuder jag på några bilder på hela gänget som jag tog igår ute i rastgården i det alldeles underbart vackra höstvädret! Det var mycket drag under tassarna vill jag lova...







En av mina fyrbenta vänner är inte så mycket för det där med kattleksaker. Pinnar däremot...


/Anngert

söndag 6 oktober 2013

Utställningsdags!

Det var länge sedan som jag var iväg på utställning med mina fyrbenta nu, men igår var det äntligen dags igen. Jag hade anmält Kompiz till Föreningen Mästerkattens utställning i Ljungbyhed. En bra bit att köra med andra ord så det var uppstigning och avgång långt innan solen ens börjat fundera på att gå upp. Jag var inte ensam i bilen utan jag plockade upp ett par kompisar längs vägen som också skulle ställa ut. Dels den store, stilige gossen GIP S*Stortassens Kendall aka Putte samt matte och dels S*Stortassens Annefrid och matte. Den sistnämnda lilla damen gjorde sin första långa resa utan sina kullsyskon och gjorde skäl för sitt ABBA-inspirerade namn: Hon sjöng i princip hela vägen till utställningen... ;-)

Putte

Annefrid

Fanns gott om parkering vid utställningen och vi var i god tid på morgonen så vi kunde parkera hyfsat nära entrén. Med bara en katt med mig så kändes det som "utställning light" och det var enkelt att få med all packning direkt och slippa springa flera rundor till bilen. Väl inne på utställningen var det de vanliga rutinerna med veterinärbesiktning och incheckning förstås innan man kom fram till sin bur. Nu började det knepiga: att inreda buren. På den här utställningen hade man nämligen valt att ställa burarna i ringar istället för det som vi är vana vid här i Sverige att de står i rader. Tanken med att ha burarna i ringar är att utställarna ska kunna vara inne i ringen och preparera sina katter och besökarna ska röra sig på utsidan och enkelt kunna se katterna i burarna. Personligen tyckte jag nog inte att det var någon höjdare att ha burarna så.

"Min" ring

För oss som utställare innebär det att vi måste ha "öppet" (dvs inget burskynke) på bägge långsidorna på buren. Inte helt smidigt att få till då jag syr mina gardiner i ett stycke. Men med mycket rynkor och en extra gardin så löste det sig. 

Kompiz installerad i sin bur.

Som burgranne hade jag en god vän med sin underbart söta röda Brittiska korthårshona S*Mysebos Cazziopeja. Rödis som hon kallas invigde sitt nya englandsinspirerade burskynke och gillade starkt kattbädden hon fått!

Cazziopeja i sin bur


Cazziopeja tog på lördagen sitt tredje certifikat i öppen klass och kan numer titulera sig Champion! Grattis sötnosen :-)!

Kompiz fick en fin bedömning av sin domare och knep ytterligare ett certifikat i klass 4 men då han är ganska blyg på utställningar så gick han denna gången inte vidare.
Jag försökte få honom att bli lite mindre blyg i buren och det lyckades till viss del. Genom att muta med favoritgodiset så blev det fart på killen. Var knappt att jag fick slänga förpackningen som godiset varit i :-)!

Kompiz mjölktrampar och spinner gott! 


Mina kompisar som åkte tillsammans med mig till utställningen gick det också bra för. Putte tog sitt certifikat och blev även Nominerad och Annefrid som ännu är för liten för att tävla om certifikat fick en kanonbra bedömning och EX1 med sig hem.

Det blev en härlig om en väldigt lång dag och mina andra fyrbenta vänner var glada när matte kom hem med deras kompis igen :-)!

/Anngert